Konference

Kommende konferencer

I anledning af fejringerne for 100 året for instituttet, har vi arrangeret en række konferencer, hvoraf hovedparten ikke er med offentlig adgang.

Videnskabeligt møde for hundredeåret for NBI

I ugen 1-5 august 2022 vil Niels Bohr Institutet - Niels Bohr International Academy være vært for et videnskabeligt møde i forbindelse med hundredeåret for Niels Bohr Institutet. Mødet finder sted i Niels Bohr Instituttets historiske Auditorium A, og i tråd med den 100-årige tradition vil der ikke være et fast videnskabeligt emne.

Tanken er at skabe et stimulerende miljø med få samtaler om dagen, men masser af tid til uformelle diskussioner. En bred vifte af emner vil blive behandlet.

Deltagere og foredragsholdere omfatter:

Nima Arkani-Hamed (IAS, Princeton), Zvi Bern (UCLA), Jacob Bourjaily (NBI & Penn State), Alessandra Buonanno (AEI, Potsdam), Clifford Cheung (Caltech), Claudia de Rham (Imperial), Paolo Di Vecchia (Nordita & NBI), Vitor Cardoso (NBI og IST Lissabon), David Gross (KITP), Hofie Hannesdottir (IAS), Sebastian Mizera (IAS, Princeton), Slava Mukhanov (München), Monica Pate* (Harvard U.), Alexander Polyakov (Princeton), Lisa Randall (Harvard), Paul Steinhardt (Princeton), Gabriele Veneziano (CERN), Alexander Zhiboedov (CERN) * skal bekræftes. 

https://indico.nbi.ku.dk/e/bohr100

Arrangører: Emil Bjerrum-Bohr, Jake Bourjaily, Poul H. Damgaard, Matt von Hippel, Anne Spiering, Jan Thomsen

 

The Willi Dansgaard Centenary Symposium

August 29th-31st, 2022 a 3-day symposium will be held in Copenhagen. The symposium is hosted by the Ice and Climate Research Group at the Niels Bohr Institute in Copenhagen, to celebrate the centenary of Willi Dansgaard’s birth.

The Willi Dansgaard Centenary Symposium

Willi Dansgaard (1922 – 2011) was a pioneer of isotope glaciology and ice-core-based climate research. The climate agenda makes his research contributions more relevant today than ever, and ice cores remain pivotal for our understanding of the climate system.

 

Niels Bohr Centennial Symposium: Frontiers in Quantum Science and Technology

I forbindelse med 100-års jubilæet for Niels Bohrs modtagelse af en Nobel Pris i fysik vil der blive afholdt en konference, hvis formål er at ære den åbensindede "Københavnerånd" som var et kendetegn for Niels Bohr. Til konferencen vil verdensledende eksperter fra industrien og den akademiske verden indenfor kvantevidenskab og teknologi samles på Carlsberg Akademiet i København for at dele deres visioner om aktuelle og fremtidige udviklinger.

Konferencen vil blive begrænset til cirka 90 personer (kun ved invitation) for at skabe en intim ramme og vil blive suppleret op med offentlige arrangementer.

Konferencen vil blive afholdt d. 10.-12. Oktober.

 

International konference: An Open World

Open World Conference 2022 sætter ”åbenhed” i relation til internationale udfordringer som klimaforandringer og bæredygtighed, ligestilling og diversitet, moderne teknologi samt globale konflikter og migration.

Temaet ”Open Science and Social Dangers” tager afsæt i Niels Bohrs brev til FN i 1950 hvor han præsenterede sin vision om en åben verden hvor opdagelser inden for videnskab og teknologi skulle deles nationerne imellem for at sikre en verden i udvikling. Konferencen afholdes i anledning af at FN har døbt 2022 til Videnskabsår, og at det samtidig er 100-året for Bohrs Nobelpris i fysik.

Open World Conference 2022 skal ses som en markering der leder frem til en endnu større konference i 2025 i anledning af 75-året for Bohrs brev til FN.

Open World Conference afholdes d. 10-11. november 2022 i Dronningesalen i Den Sorte Diamant, København.

Mere info om konferencen og tilmelding følger.

Tidligere afholdte konferencer

International konference for fysikstuderende: International Conference for Physics Students 2021 (ICPS)

Den internationale sammenslutning af fysikstuderende (IAPS) er en verdensomspændende sammenslutning af fysikstuderende og studenter foreninger som arbejder for at fremme fredeligt samarbejde mellem dem. I 2021 vil deres årlige møde blive transmitteret fra København ved Niels Bohr Institutet.

Arrangørerne af ICPS 2021 Copenhagen er en gruppe studerende fra Niels Bohr Institutet.

Konferencen blev omlagt til en online konference og fandt sted i august 2021.

Bohr Centennial: New Frontiers in Physics d. 2.-4. marts 2022

For at fejre Niels Bohr Institutet den 3. marts 2022, vil instituttet starte fejringen med en videnskabelig konference den 2.-4. marts 2022. Formålet med konferencen er at bringe de forskellige banebrydende forskningsfelter, der i dag rummes på Niels Bohr Institutet på banen og dermed have et bredt forskningsmæssigt fokus. Dertil vil fokusset også være på det innovative international forskningsmiljø, som på mange forskellige områder berører de store udfordringer i det 21. århundredede.

Konferencen fandt sted i marts 2022.