Publikationer

Niels Bohr Bog

Bog: Niels Bohr som del af danske børns almendannelse – Et nationalt projekt 

Beskrivelse: I et samarbejde med Forlaget Epsilon og Energimuseet ved Bjerringbro ønsker NBI at sætte fokus på Niels Bohr og den betydning, hans opdagelse har i dag. En lille bog om Niels Bohr blev derfor uddelet gratis til samtlige elever i 4. klasse i hele Danmark, dvs. 70.000 børn og deres familier. Bogen er blevet udsendt til samtlige skoler i Danmark og uddelt til eleverne i november 2021. Bøgerne er elevernes private ejendom, som de kunne tage med hjem. 

Inspirationsmateriale: Anja C. Andersen har skrevet en lærervejledning til inspiration for underviserne. Hent inspirationsmaterialet her.

Fakta om bogen: Vild med Viden nr. 63, Niels Bohr – Danmarks største videnskabsmand, forfatter Jytte Thorndal, ISBN:  978-87-93064-63-8. Vejledende udsalgspris pr. stk. 25,00 kr. inkl. moms. 
http://www.vildmedviden.com/boeger/store-danskere/niels-bohr-danmarks-stoerste-videnskabsmand/

 

Unity of Knowledge

Unity of Knowledge

Unity of Knowledge er en scrap- og billedbog og er et portræt af Niels Bohr Institutet.

Med farvebilleder fra i dag, sort/hvid billeder fra Niels Bohr-arkivet, citater og collager, skildrer bogen den nysgerrighed og åbenhed for det ukendte, som hersker på Niels Bohr Institutet. Det er i samarbejde, at folk fra hele verden mødes her og videreudvikler naturvidenskabens store succeser, som man har gjort siden grundlæggelsen af institutet i 1920’erne.

Bogen er udgivet af Strandberg Publishing og blevet til i samarbejde mellem Niels Bohr Institutet, billedhugger Rikke Raben, fotograf Anne Prytz Schaldemose og med essay af forfatter Peter Høeg. 

Læs mere om bogen på Strandberg Publishing her >>

 

 

Hvad skal vi med videnskaben?

Hvad skal vi med videnskaben?

”Hvad skal vi med videnskaben” er en debatbog om videnskabens rolle, betydning og væsentlighed skrevet af Anja C. Andersen og udgivet på Informations Forlag i serien Moderne Ideer.

I bogen reflekterer Anja C. Andersen over befolkningens forståelse for forskningens betydning i lyset af en igangværende pandemi og herover for et stigende problem med misinformation og fake news. Desuden debatteres vigtigheden af grundforskning indgående og vigtigheden af en grundlæggende forståelse hos befolkningen såvel som hos beslutningstagere for hvordan videnskabelige landvindinger fremkommer.  

Anja C. Andersen er forsker, astrofysiker og professor i offentlighedens forståelse for naturvidenskab og teknologi ved Niels Bohr institutet. Hun har modtaget adskillelige priser for sin forskning og formidling.

Læs mere om bogen på Informations Forlag her: Hvad skal vi med videnskaben? af Anja C. Andersen – Informations BUTIK

 

Københavns Universitets Almanak

Københavns Universitets Almanak

Københavns Universitets Almanak er udkommet hvert år i 530 år.

Den er dermed Danmarks ældste publikation, som stadig udkommer, og som også er blandt de ældste på verdensplan. 

I 2022 ville de artikler, der er i almanakken sætte fokus på Niels Bohr. Almanakken indeholder 5-6 artikler, der hver især beskriver aspekter af Bohrs liv.

 

 

 

 

 

Lyset fra BohrLyset fra Bohr

Lyset fra Bohr er en antologi om Niels Bohr Institutets forskning anno 2022, som giver indblik i de essentielle spørgsmål, der optager fysikere i dag, og hvor forskningsfronten står.

Hvert kapitel vil give et unikt indblik i et af de mange forskellige banebrydende forskningsfelter, som instituttet rummer. Bogen indledes med et historisk tilbageblik til Niels Bohr og kvantemekanikkens fødsel og vil blive formidlet, så alle kan være med.

Bogen er udgivet af Strandberg Publishing i samarbejde med Niels Bohr Institutet.