23. august 2024

Black Hole Week på NBI

Sorte huller og gravitationsbølger:

Til august fejrer vi sorte huller i København, og der er mange grunde til at være begejstret. Vi fejrer 50 år med Hawking-stråling, og siden Stephen Hawking’s banebrydende arbejde er der sket meget.

Black Hole Week på NBI

Sorte huller "ses" nu rutinemæssigt med gravitationsbølger, og vi har endda et billede af det supermassive sorte hul i midten af vores egen galakse. Dette har ændret forskningsfeltet omkring sorte huller markant: nu kan gåderne forbundet med kvantefysik og tyngdekraft diskuteres i lyset af observationer. 

Vi ønsker, at københavnerne deltager i denne fejring og oplever sorte hullers fantastiske fysik. Derfor arrangerer Strong Gravity Group sammen med Niels Bohr Institutet og andre partnere #blackhole week i København med forskellige spændende arrangementer rundt omkring i byen. 

“The ART of Space and Time” udstilling på Kongens Nytorv

19. august til 2. september 2024

Udforsk de forskellige facetter af sorte huller på udendørsudstillingen i hjertet af København. På Kongens Nytorv vil du vandre rundt i forskellige typer sorte huller, udforske deres rolle i kosmos og finde ud af, hvordan de opdages.

Ringdown Inside and Out

22. august til 24. august 2024

Dette møde vil samle nogle af verdens eksperter i numerisk relativitetsteori, sort-hul perturbationsteori og dataanalyse for at diskutere feltets status, fremtidsudsigter og uløste grundlæggende spørgsmål. 

https://strong-gr.com/ringdown-inside-and-out/ 

Black Holes Inside and Out

26. august to 30. august 2024

Black Holes Inside and Out vil samle nogle af verdens eksperter i sorte hullers fysik, numerisk relativitetsteori, sort-hul perturbationsteori, dataanalyse og astronomi for at diskutere feltets status og fremtidsudsigter.  

https://strong-gr.com/black-holes-inside-and-out/ 

“The future of black holes” på Planetariet

27. august 2024

På trods af de fænomenale fremskridt i forskningen, er der stadig mange åbne spørgsmål om sorte huller. Planetariet er vært for en paneldiskussion, hvor førende eksperter på området vil indlade sig i en samtale ud i det ukendte, fra teori til observationer.

https://en.planetarium.dk/program/black-holes-inside-and-out/ 

Astronomy on Tap

28. august 2024

Har du nogensinde spekuleret på, hvad et sort hul er, men været bange for at spørge? Du har ingen undskyldning nu! Astronomy on Tap Copenhagen er vært for en særligt spørgende begivenhed dedikeret til sorte huller. Tag med os på Huset, slap af, nyd en drink og lær om kosmos!

https://www.facebook.com/events/1212642536750219/ 

Emner