Biblioteket

Biblioteket holder lukket den 23/12-1/1. Vi ønsker alle bibliotekets brugere en glædelig jul og godt nytår.

Biblioteket på Blegdamsvej 17 stiller information til rådighed for studerende, forskere og gæster ved Niels Bohr Institutet for at fremme læringen, forskningen og undervisningen på instituttet. Vores læseplader er tilgængelige for studerende og ansatte døgnet rundt. Læs mere om, hvad biblioteket kan tilbyde.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

I samarbejde med Det Kongelige Bibliotek og Københavns Universitet stilles et stort antal online licensbelagte materialer til rådighed for ansatte og studerende med tilknytning til NBI. For at få adgang skal du blot være registreret som bruger hos det Kongelige Bibliotek (KB). Er du endnu ikke oprettet, kan du følge vejledning til oprettelse af bruger hos det Kongelige Bibliotek.

Via eduroam

Når du er forbundet til eduroam, vil du automatisk have adgang til alle online materialer, som vores licensaftale omfatter.

Når du ikke bruger eduroam

Bruger du en anden netværksforbindelse end eduroam, kan du få adgang gennem din KB-bruger. Gå først til det Kongelige Biblioteks hjemmeside, https://www.kb.dk/, og log ind med dit brugernavn og password. Herefter har du et par muligheder:

Søg direkte i det Kgl. biblioteks system

Kender du titel, forfatter eller lignende identificerende informationer på det materiale, du søger, kan du blot lave en søgning direkte i bibliotekets system. Fra forsiden på https://www.kb.dk/ kan du bruge søgefunktionen til at søge materiale frem i bibliotekets database. Hvis vi har adgang til materialet, vil det dukke op i søgningen, og du kan få adgang ved at følge linksene. Du kan selvfølgelig også søge ved hjælp af nøgleord. Vil du blive bedre til at søge i det Kongelige Biblioteks system, kan du følge vores vejledning til litteratursøgning i biblioteksdatabasen.

Få bibliotekslinks direkte i Google Scholar

Mange på instituttet søger indledningsvis efter materiale gennem Googles underside, Scholar. Du får dog ikke direkte adgang til artiklerne, når du bruger fjernadgang, medmindre du skaber en forbindelse til bibliotekslicenserne.

Gå ind på Google Scholar > Indstillinger > Bibliotekslinks > Søg på "Kongelige Bibliotek" (KB) i "Find Bibliotek" > Søg derefter almindeligt på en artikel i Google Scholar > KB resultater vil nu vises i højremargenen.

Brug EZProxy (Chrome og Firefox Extension)

Chrome vejledning: Gå til indstillinger > Udvidelser > Søg på "ezproxy redirect" > Vælg udvidelsen fra udbyder "ezproxy-db.appspot.com" > Gå dernæst til indstillinger igen > Extensions > Aktiver/Enable EZProxy > Klik på "Options" > Under "Select school" vælg da "Copenhagen University - The Royal Library".

EZProxy URL til det Kongelige Bibliotek er: http://ep.fjernadgang.kb.dk/login?url=$@

Finder du ikke, hvad du søger

Du kan altid skrive direkte til os på NBI biblioteket på vores email library@nbi.ku.dk, hvis du har problemer med at få adgang til et materiale eller har brug for hjælp til at søge. Vi svarer højst inden for et par arbejdsdage.

Hvad kan du i mellemtiden selv gøre?

  • Tjek, at KU har adgang til materialet
  • Hvis du mener, du bør have adgang, så kontakt biblioteket og beskriv problemet, så det kan løses
  • Sørg for at din browser er opdateret
  • Tillad cookies
  • Tillad SSL
  • Hvis du bruger firewall, så tillad adgang til port 443

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Personale

Navn Titel Telefon E-mail
Andrea Sommer Eriksen Studentermedhjælper +4520770990 E-mail
Kader Rahman Ahmad Biblioteksassistent +4535335912 E-mail
Yasmin El Horch Studentermedhjælper +4535321538 E-mail

Åbningstider

 Man-fredag 9:00-15:00
 Telefon 35 33 59 12
På grund af lav bemanding varierer vores daglige tilstedeværelse på biblioteket. Kontakt os hvis du skal have åbnet dit KU kort, så du altid har adgang til biblioteket og læsesalene.
Bibliotekets Facebookside