REX bruger

Dette er en vejledning til at oprette dig som bruger i Det Kongelige Biblioteks brugersystem, REX. I samarbejde med Det Kongelige Bibliotek og Københavns Universitet, kan de studerende og ansatte på NBI få adgang til et stort antal online licensbelagte materialer. For at få adgang skal du blot være registreret som bruger i REX - Gå til REX 'Ny Bruger' her >>

Du skal bruge et dansk CPR nummer samt dit KU-ID (svenske nummerplade), når du opretter dig. Registrerede gæster fra udlandet vil have modtaget identifikation fra universitetet, som de skal bruge, når de opretter sig. Nedenstående guide viser billeder fra den engelske registreringsside, men de samme oplysninger er relevante via den danske side. Ønsker du at skifte sproget, gøres det i 'Language':

Lånebetingelser på det Kongelige bibliotek

Dernæst vil siden se sådan ud:

"Employee" eller "ansat" gælder: VIP, PhD, langtidsgæster (mere end 3 måneder).

"Student" eller "studerende" gælder: Bachelor, Master, Erasmus studerende.

"Other type of user" vil ikke give adgang til licensaftalerne.

Både studerende og ansatte skal angive deres fakultet som NATURVIDENSKAB (Science).

I det følgende giver vi en vejledning til hver type bruger.

Ansatte

Ansatte vil blive bedt om at angive en institutadresse, hvor udlån vil blive tilsendt. Ved at vælge ansat, vil man blive ledt videre til denne side. Vælg "yes" eller "ja".

Ansatte vil dernæst møde følgende side, som skal udfyldes:

Indsender du denne formular, er du oprettet i REX og kan derefter logge ind.

Studerende

Studerende vil blive bedt om at angive deres CPR nr, hvis de har det.

Har man af nogen årsag ikke et dansk CPR nr, har man af universitetet fået tildelt et 10-cifret pseudo CPR nr, som kan findes via KUnet > Selvbetjening > Mine data > UCPH username. Det er tallene under "Provisional personal identification". Send pseudo CPR nummeret til fjernadgang@kb.dk.