Vinteren kan vare til maj

Publikation: Bidrag til tidsskriftBidrag til avis - Anmeldelse

Standard

Vinteren kan vare til maj. / Kaas, Eigil.

I: B T, 12.01.2010.

Publikation: Bidrag til tidsskriftBidrag til avis - Anmeldelse

Harvard

Kaas, E 2010, 'Vinteren kan vare til maj', B T.

APA

Kaas, E. (2010). Vinteren kan vare til maj. B T.

Vancouver

Kaas E. Vinteren kan vare til maj. B T. 2010 jan. 12.

Author

Kaas, Eigil. / Vinteren kan vare til maj. I: B T. 2010.

Bibtex

@article{d9dfee65b97846ba900ab99ebfe960b0,
title = "Vinteren kan vare til maj",
abstract = "Dr{\o}mmer du om lunere vinde og knopper p{\aa} tr{\ae}erne? Det kan du godt vente l{\ae}nge med. For{\aa}ret kan risikere at lade vente l{\ae}nge p{\aa} sig i {\aa}r.Det konstaterer professor fra Niels Bohr Instituttet i K{\o}benhavn Eigil Kaas . Hans erfaring siger ham, at vi ikke beh{\o}ver pakke vanterne v{\ae}k lige med det samme.- Der g{\aa}r formentlig lang tid, f{\o}r kulden slipper os. Vi har voldsom kulde lige nu, fordi det bl{\ae}ser fra meget kolde egne.Vejret lige nu har en selvforst{\ae}rkende effekt - der ligger simpelthen en stor klump tung luft, der ikke vil g{\aa} v{\ae}k, siger han.Se billederne:Hvis kulden bider sig fast i b{\aa}de januar og februar, ser for{\aa}rsm{\aa}nederne ikke lovende ud.L{\ae}s ogs{\aa}: Pas p{\aa}: Frosten kan koste dig en formue- N{\aa}r {\aa}rets to f{\o}rste m{\aa}neder er meget kolde, s{\aa} kan for{\aa}ret risikere at rykke sig. S{\aa} bliver marts, april og maj k{\o}lige, og tr{\ae}erne venter med at springe ud, lyder det fra forskeren.Synderen er et h{\o}jtryk over Rusland, som bliver ved med at puste kold luft ned over os. Og det holder det alts{\aa} ikke op med forel{\o}big. Men intet er som bekendt s{\aa} skidt, at det ikke er godt for noget.- Det betyder jo, at pollens{\ae}sonen lader vente p{\aa} sig. Det kan ogs{\aa} betyde, at sommeren bliver dr{\ae}bersnegle-fri, de er f{\o}lsomme over for kulde. Frosten er god for naturen p{\aa} flere omr{\aa}der, den dr{\ae}ber larver og biller, som ellers ville {\o}del{\ae}gge planter og tr{\ae}er. ",
author = "Eigil Kaas",
year = "2010",
month = jan,
day = "12",
language = "Dansk",
journal = "B T",
issn = "0106-4029",
publisher = "Berlingske Media A/S",

}

RIS

TY - INPR

T1 - Vinteren kan vare til maj

AU - Kaas, Eigil

PY - 2010/1/12

Y1 - 2010/1/12

N2 - Drømmer du om lunere vinde og knopper på træerne? Det kan du godt vente længe med. Foråret kan risikere at lade vente længe på sig i år.Det konstaterer professor fra Niels Bohr Instituttet i København Eigil Kaas . Hans erfaring siger ham, at vi ikke behøver pakke vanterne væk lige med det samme.- Der går formentlig lang tid, før kulden slipper os. Vi har voldsom kulde lige nu, fordi det blæser fra meget kolde egne.Vejret lige nu har en selvforstærkende effekt - der ligger simpelthen en stor klump tung luft, der ikke vil gå væk, siger han.Se billederne:Hvis kulden bider sig fast i både januar og februar, ser forårsmånederne ikke lovende ud.Læs også: Pas på: Frosten kan koste dig en formue- Når årets to første måneder er meget kolde, så kan foråret risikere at rykke sig. Så bliver marts, april og maj kølige, og træerne venter med at springe ud, lyder det fra forskeren.Synderen er et højtryk over Rusland, som bliver ved med at puste kold luft ned over os. Og det holder det altså ikke op med foreløbig. Men intet er som bekendt så skidt, at det ikke er godt for noget.- Det betyder jo, at pollensæsonen lader vente på sig. Det kan også betyde, at sommeren bliver dræbersnegle-fri, de er følsomme over for kulde. Frosten er god for naturen på flere områder, den dræber larver og biller, som ellers ville ødelægge planter og træer.

AB - Drømmer du om lunere vinde og knopper på træerne? Det kan du godt vente længe med. Foråret kan risikere at lade vente længe på sig i år.Det konstaterer professor fra Niels Bohr Instituttet i København Eigil Kaas . Hans erfaring siger ham, at vi ikke behøver pakke vanterne væk lige med det samme.- Der går formentlig lang tid, før kulden slipper os. Vi har voldsom kulde lige nu, fordi det blæser fra meget kolde egne.Vejret lige nu har en selvforstærkende effekt - der ligger simpelthen en stor klump tung luft, der ikke vil gå væk, siger han.Se billederne:Hvis kulden bider sig fast i både januar og februar, ser forårsmånederne ikke lovende ud.Læs også: Pas på: Frosten kan koste dig en formue- Når årets to første måneder er meget kolde, så kan foråret risikere at rykke sig. Så bliver marts, april og maj kølige, og træerne venter med at springe ud, lyder det fra forskeren.Synderen er et højtryk over Rusland, som bliver ved med at puste kold luft ned over os. Og det holder det altså ikke op med foreløbig. Men intet er som bekendt så skidt, at det ikke er godt for noget.- Det betyder jo, at pollensæsonen lader vente på sig. Det kan også betyde, at sommeren bliver dræbersnegle-fri, de er følsomme over for kulde. Frosten er god for naturen på flere områder, den dræber larver og biller, som ellers ville ødelægge planter og træer.

M3 - Bidrag til avis - Anmeldelse

JO - B T

JF - B T

SN - 0106-4029

ER -

ID: 34361592