22. februar 2008

Det elektriske univers

Kære Spørg om Fysik
Som vi modtager nye oplysninger og observationer fra bla. NASA omkring fænomenerne vi ser i universet, "Tipper vægtskålen" så at sige over mod teorierne om "Det elektriske univers".

Disse teorier, er jo ikke nye i den forstand, men man har jo valgt at holde ved, og bygge oven på allerede rimeligt etablerede teorier. Af tidligere videnskabsmænd der hældte i den elektriske retning kan jo nævnes: Nikola Tesla, Kristian Birkeland og mange andre.

Jeg har lige set en film på internettet kaldet: Thunderbolts of the gods

Jeg har også læst en del om området, og må sige, at modellen for det  elektriske univers jo stort set kan forklare alle fænomener i universet, i forhold til den/de nuværende teorier, såsom: Solen,  solpletter,  solvinde,  komet haler,  o.s.v

Mit spørgsmål er følgende:
Hvordan forholder den Danske del af astrofysikere sig til teorien om det elektriske univers?

Har vi her i danmark allerede astrofysikere, der grundigt undersøger denne teori nærmere? Er man som videnskabelig institution parat til eventuelt at afvise tidligere teorier, p.g.a. teorien om det elektriske univers?

Med venlig hilsen 
P R H

Jeg er desværre ikke helt sikker på, hvad der præcist bliver spurgt om, men her er et forsøg på et svar:

Indenfor astrofysik - ligesom alle andre grene af naturvidenskaben - bygger vi naturligvis ovenpå tidligere erkendelser (målinger, teorier). Vores nuværende Big Bang model for Universet er pt. den mest komplette beskrivelse af de fakta vi kender om Universet. Men dermed er det sidste ord jo ikke sagt, vi arbejder hele tiden på at inkorporere nye målinger, som giver ny indsigt og udfordrer vores model for Universet.

Jeg kender ikke teorierne om 'Det elektriske Univers', men hvis disse teorier skal have nogen interesse, skal de som minimum kunne forklare vores nuværende målinger af Universet. Og det tvivler jeg på de gør.

Med venlig hilsen 
Kristian Pedersen
Dark Cosmology Centre
Niels Bohr Institutet