7. september 2008

Går verden under på onsdag

Kære NBI 
Luftfoto af CERNLad det være sagt med det samme - jeg aner INTET om det projekt, der fuldføres på onsdag i Schweiz af CERN.

Min bekymring, og dermed mit spørgsmål, går derfor på, om der er en begrundet frygt for, at jorden går under på onsdag?

Med venligst hilsen
T A

Du får et lidt hurtigt svar fra mig, svar om en uge er ikke interessant. Jeg kan ikke nå at kontakte en masse eksperter, jeg mener heller ikke, det er nødvendigt. Vi har allerede et svar på spørgsmålet.

Under fysik ligger: Large Hadron Collider og sorte huller. Der ligger desuden noget om eksperimentet: Mini Big Bang.

Der ligger bindstærke rapporter både i USA og Europa, som vurderer, at verden ikke går under, i alle tilfælde ikke på grund af det eksperiment (i den henseende mener jeg at mennesket har langt bedre muligheder indenfor biologien og kernevåben systemer).

Det bedste indicium for, at der ikke sker noget, set fra min side (det er ikke mit felt) er, at der kommer (og har altid kommet i de 4,5 milliarder år jorden har på bagen) partikler fra rummet med energier, der er langt, langt større, end de vi kan frembringe, og de rammer alle typer af stoffer herunder f.eks. hydrogen. Vi har ikke set de effekter, som pressen taler om i den sammenhæng.

Der er som altid ved start af nye acceleratorer (eller store videnskabelige maskiner) rutinemæssigt anlagt retssager for at få forsøget stoppet, det er der stort set hver gang, så det interessante ville være de detaljerede begrundelser, som ikke har været publiceret steder, jeg har set det. Jeg synes ikke, at presseomtalen jeg har set, har været karakteriseret af en dybtgående research, så den kan man godt blive bekymret over.

Som fysiker, men ikke fagmand i emnet, har jeg fulgt med, og jeg er ikke bekymret, men i stedet spændt på forsøgets resultater som kommer i den kommende tid.

Med venlig hilsen
Malte Olsen