Nyheder om Kvantefysik i 2017

Årets forskningsgennembrud 2017

22. december 2017

Årets forskningsgennembrud 2017Årets videnskabelige forskningsgennembrud i 2017 i de internationalt anerkendte tidsskrifter, Science og Physics World, går til det store forskningssamarbejde, der førte til den første observation af tyngdebølger.

Bohr-forskere sætter kvantebits i bakgear

30. november 2017

Bohr-forskere sætter kvantebits i bakgearForskere ved Niels Bohr Institutet på Københavns Universitet har regnet ud, hvordan man kan få kvantebits til at rotere baglæns på kommando – og i forsøg vist, at det faktisk kan lade sig gøre.

Produktion af nyt ’byggemateriale’ peger frem mod en kvantecomputer

1. oktober 2017

Produktion af nyt ’byggemateriale’ peger frem mod en kvantecomputerForskere fra Center for Quantum Devices ved Niels Bohr Institutet har i samarbejde med amerikanske kolleger vist, hvordan man kan producere og bruge et særligt ’byggemateriale’ til registrering af majorana-partikler.

Smart atomsky løser Heisenbergs observationsproblem

14. juli 2017

Smart atomsky løser Heisenbergs observationsproblemEt af fysikkens mest fundamentale principper, "Quantum Back Action", er blevet udfordret af forskere fra Niels Bohr Institutet, der har brugt laserlys til at forbinde en vibrerende membran med cæsiumatomer.

Hulmønster øger kohærensen mellem nanomekaniske membran vibrationer

19. juni 2017

Hulmønster øger kohærensen mellem nanomekaniske membran vibrationerForskere fra Niels Bohr Institutet har udviklet en ny type nanomekaniske resonatorer, der kan lede til en ny generation af kvantemekaniske sensorer, og mere sensitiv kraft mikroskopi.

Første skridt mod lysbaserede kvantenetværk

25. januar 2017

Første skridt mod lysbaserede kvantenetværkForskere fra bl.a. Niels Bohr Institutet har nu udviklet de første byggesten til at kunne konstruere komplekse kvantefotoniske kredsløb til kvantenetværk. Denne rivende udvikling indenfor kvantenetværk markeres