Jens Paaske

Jens Paaske

Lektor

Medlem af:

  Jens Paaske er lektor i teoretisk faststoffysik. Han arbejder er en del af gruppen for Teoretisk Faststoffysik samt Center for Quantum Devices (QDev) ved NBI, og har siden 2017 været sektionsleder for faststoffysik ved NBI.

  Primære forskningsområder

  Min forskning er centreret om kvantemekanisk mangepartikelfysik i faste stoffer, som f.eks. superledere og magneter. En stor del af min forskning har drejet sig om lavtemperature elektron transport gennem nanoskopiske kvanteprikker og enkelt-molekyle tunnelkontakter, med særligt fokus på de stærke vekselvirkningseffekter of systemr ude af termodynamisk ligevægt. En stor del af dette arbejde udføres i et tæt samarbejde med experimentelle grupper på NBI såvel som i udlandet. Øvrige forskningsinteresser inkluderer stærkt drevne vekselvirkende mangepartikelsytemer, frustrerede magneter og kunstigt fremstillede hybridkvantematerialer.

  Aktuel forskning

  Tre aktuelle forskningsområder med nylige repræsentative publikationer:

  Lavtemperatur kvantetransport gennem Coulombblokerede kvanteprikker og kvanteurenheder, med fokus på lokaliserede magnetiske momenter, Kondo effekter og Yu-Shiba-Rusinov tilstande.

   

  Nematisk orden og frustreret magnetisme i klassiske og kvantemekaniske Heisenberg magneter. Særligt fokus på superleder/magnet hybrider og sameksistensfaser med inhomogen orden (Kryptoferromagnetisme vs. FFLO).

   

   

  Kvantetransport og faseovergange i stærkt drevne systemer. Hvad sker der med ordnede tilstandsformer når et system drives af stærke tidsafhængige felter? Vil dette f.eks. ødelægge magnetism eller kan langtrækkende orden og nye tilstandsformer rent faktisk stabiliseres ved hjælp af drivning?

   

   

  Undervisnings- og vejledningsområder

  Nuværende undervisning:

  Elektrodynamik og bølger (EM2)

  Condensed Matter Theory II (CMT2)

   

  Tidligere undervisning:

  Lineær Algebra & Klassisk Mekanik

  Nanokvant

  Analytisk Mekanik

  Condensed Matter Theory I

  Condensed Matter Theory II

  Advanced Topics in Condensed Matter Physics

  Kvantetransport

  ID: 10815