Morten Bo Madsen

Morten Bo Madsen

Lektor

Lektor ved Niels Bohr Institutet, Københavns Universitet.

Resultater af Mortens videnskabelige arbejde inkluderer identifikation af kilden til de magnetiske egenskaber af støv og jord på Mars; medvirken til at bevise tilstedeværelsen af vand-is under løs jord på Mars-overfladen vha. NASAs Phoenix lander; og vigtige bidrag til at vise at Gale-krateret på Mars tidligere havde rindende vand i form af floder.

Morten har en bred interesse i udforskningen af Mars og han har medvirket og bidraget til alle NASAs landede missioner på planeten siden (og inklusive) Mars Pathfinder missionen. For øjeblikket er han ”Co-Investigator” på Mastcam-Z instrumentet (hovedkameraet på NASAs Mars 2020 mission), og på MOXIE eksperimentet (som for første gang skal fremstille oxygen direkte fra den tynde atmosfære på Mars). og ”Collaborator” på SuperCam instrumentet, som består af en række spektrometre og et kamera. Morten er også Co-Investigator på HABIT-instrumentet på ESAs ExoMars 2018 landingsplatform og på NASAs Opportunity rover. Fra 2011 til 2016 var Morten Co-Investigator ("Participating Scientist") på NASAs Curiosity rover.

I november 2011 udvalgt som "Participating Scientist" på NASA's Curiosity-rover (Mars Science Laboratory) i konkurrence blandt 149 ansøgere. "Co-Investigator" på NASA's Phoenix Mars Lander mission pr. invitation i december 2003. Ledede udvikling, produktion og levering af et sæt af 3 radiometriske kalibreringstargets til missionens kameraer. "Co-Investigator" på NASA’s Mars Exploration Rovers siden 2001. Interesseret i mineralogien og dynamik af støv og jord på Mars-overfladen - og det man kan lære om overfladens (og planetens) udvikling gennem studier af mineralogi på Mars.

Medforfatter til mere end 120 publikationer i internationalt anerkendte tidsskrifter.

ID: 6501