9. maj 2018

Charles Marcus udnævnt til medlem af U.S. National Academy of Sciences

Udnævnelse:

Tillykke til Charles Marcus, med sin udnævnelse til medlem af United States National Academy of Sciences. Charles Marcus er professor og centerleder for Center for Quantum Devices (Qdev) ved Niels Bohr Institutet, Københavns Universitet. Han er endvidere Principal Researcher AI&R hos Microsoft.

Charles Marcus giver rundvisning

Charles Marcus giver her forhenværende minister Søren Pind en lektion i kvantefysik under et besøg i Center for Quantum Devices i oktober 2017. Foto: Ola J. Joensen

Charles Marcus kom til Danmark i 2012 i forbindelse med etableringen af Center for Quantum Devices, et grundforskningscenter støttet af Danmarks Grundforskningsfond. Han har modtaget en lang række priser for sit arbejde gennem tiden, og af særlig interesse for et dansk publikum, er måske udnævnelsen til udenlandsk medlem af Det Kongelige Danske Videnskabernes Selskab i 2012.

I 2016 blev Charles Marcus’ navn nærmest synonymt med aftalen mellem Innovationsfonden og IT giganten Microsoft om at søsætte et samarbejde om at bygge en kvantecomputer. Selvom det stadig er uvist, hvor meget computerkraft sådan en konstruktion vil kunne mønstre, til at kommunikere, beregne, måle og simulere fysiske og kemiske systemer, forventes der en rig og overraskende variation af fænomener.

Ved Center for Quantum Devices er forskere, studerende og gæsteforskere dermed stillet overfor den dobbelte udfordring at udvikle selve konstruktionen, og samtidig kortlægge det nye teoretiske forskningsfelt, der omhandler forståelsen af den. Ideer og projekter er ofte knyttet tæt sammen i Qdev, alle indbydes til at deltage, uanset hvilken stilling man bestrider, lige fra studerende til professorer. På denne måde er projekterne og arbejdet helt på linje med Niels Bohrs egen arbejdsmetode og arv.

Vi ønsker alle på Niels Bohr Institutet Charles Marcus tillykke med udnævnelsen.

Kontakt

Charles Marcus, professor, leder af Center for Quantum Devices, QDev, Niels Bohr Institutet, Københavns Universitet, +45 2034-1181, marcus@nbi.dk

Emner