13. oktober 2020

Albert Schliesser udnævnt til æresmedlem af Optical Society of America

Udnævnelse:

Optical Society of America (OSA) udnævner en række forskere til ’fellows’ hvert år. Udnævnelsen skal forstås som en individuel hædersbevisning til den enkelte forsker og en anerkendelse af de resultater, hun eller han har opnået indenfor optik og fotonik, samt et arbejde, der bredt tjener det videnskabelige felt, som OSA repræsenterer. Et stort antal nomineringer gennemgås hvert år af priskomiteen, hvilket betyder, at Albert Schliesser kan betragte sig som en del af en udvalgt skare.

Prof. Albert Schliesser
Albert Schliesser er blevet udnævnt til æresmedlem af Optical Society of America, og trods af sin unge alder har professor Schliesser allerede modtaget en række priser, fx Ott Hahn Medaljen fra the Max Planck Society og Early Career Prize in Quantum Electronics and Optics of the European Physical Society.

”Jeg blev meget glad for udnævnelsen til OSA Fellow. OSA er det største og uden sammenligning vigtigste, videnskabelige samfund for enhver, der arbejder med lys, og det er en meget international organisation, som er aktiv i hele verden. I dag er jeg stolt over at blive medlem af cirklen af Fellows, hvor jeg finder mange af mine kolleger, som jeg har stor respekt for. At få en anerkendelse som denne giver stor motivation til at fortsætte med forskning i lys, sammen med min gruppe”, siger Albert Schliesser.

Albert Schliessers udnævnelse begrundes i hans ”pionerarbejde og bidrag til feltet af kvanteoptomekanik og optiske frekvenskamme”. Det repræsenterer to separate felter indenfor optik. Hans arbejde på Niels Bohr Institutet har fokuseret på, hvordan optiske målinger kan anvendes til at kontrollere kvantetilstande i bevægelige objekter, så store at de er synlige for det blotte øje, samt hvordan kvantekorrelationer og kvantesammenfiltring kan forbedre optiske målinger af bevægelse.

På trods af sin unge alder har professor Schliesser allerede modtaget en række priser, fx Ott Hahn Medaljen fra the Max Planck Society og Early Career Prize in Quantum Electronics and Optics of the European Physical Society.