18. november 2019

Anders Søndberg Sørensen udnævnt til æresmedlem af Optical Society of America

Udnævnelse:

Optical Society of America udnævner en række forskere til ”fellows” hvert år og udnævnelsen skal forstås som en individuel hædersbevisning til den enkelte forsker. En OSA Fellow udnævnelse hædrer resultater opnået indenfor optik og fotonik, samt et arbejde, der bredt tjener det videnskabelige felt, som OSA repræsenterer. Mere end 200 nomineringer er blevet gennemgået af priskomiteen, hvilket betyder, at Anders Søndberg Sørensen kan tillade sig at betragte sig som en del af en udvalgt skare.

Anders S. Sørensen
Anders Søndberg Sørensen er blevet udnævnt til æresmedlem af Optical Society of America.

Man skal være stolt og glad for videnskabelige hædersbevisninger – men de er også praktiske

Anders S. Sørensen udtrykker sin glæde over at være blevet udnævnt til OSA Fellow: ”Der er ikke en direkte eller umiddelbar betydning af denne udnævnelse, men det er et skulderklap at få en anderkendelse af kolleger i det felt, man arbejder i, og det skal ikke undervurderes. Det giver motivation og lyst til at fortsætte arbejdet”, siger Anders Sørensen.

Det hidtidige arbejde Anders Sørensen har lavet, er naturligvis i centrum for nominering og udvælgelse. Men anerkendelsen har også en fremadrettet vinkel. Til fremtidige forskningsansøgninger har det en betydning, at repræsentanter fra det videnskabelige felt har givet udtryk for deres anerkendelse. De nye 2020 fellows vil blive hædret ved forskellige begivenheder gennem 2020.

Optical Society of America

Optical Society of America blev grundlagt i 1916 og er den førende, professionelle organisation for forskere, ingeniører, studerende og erhvervsledere, som bidrager til opfindelser eller forskningsresultater indenfor lys-videnskab. OSA bidrager med forskning, ressourcer og inspiration til det globale netværk af optik og fotonik eksperter.

Emner