5. marts 2012

Videnskabsfilm: Fysikkens Univers 1-4

Fysikkens Univers hedder en serie science-TV programmer fra Niels Bohr Institutet. Serien er i fire afsnit og henvender sig til gymnasieelever og andre fysikeinteresserede.

Troels Petersen

Partikelfysiker Troels Petersen.

Programmerne er en svimlende rejse ind i den atomare fysiks univers, hvor fysikken bliver levendegjort af den engagerede vært, Troels Petersen, der selv er fysiker og som viser og forklarer, hvordan alting fungerer og hænger sammen.

Troels C. Petersen er uddannet fysiker fra Niels Bohr Institutet ved Københavns Universitet i 2001. Han blev ph.d. i partikelfysik ved Laboratoire de l’Accélérateur Linéaire, LAL Universitet i Paris og har siden arbejdet i San Francisco, på Sidney University i Australien og var i to år ansat på CERN i Schweiz. Han er nu ansat som lektor på Niels Bohr Institutet, og forsker i oprindelsen af universets mystiske mørke stof med eksperimenterne på CERN's LHC-accelerator.

Programmerne vil kunne bruges i undervisningen i folkeskolen og på gymnasierne. Seerne føres ind i videnskabens verden og får langt større forståelse for fysikkens begreber.

Produceret af The Compound for Niels Bohr Institutet i 2012.
Produceret med støtte fra Forsknings- og Innovationsstyrelsen.

De fire afsnit:

•     1: Universets Love
•     2: CERN – Fysikernes Værksted
•     3: Big Bang til Nu
•     4: Det Usynlige Univers