Fysik Show

Fysik-Show

De fysikstuderende laver sjove eksperimenter, der fanger og fascinerer børn og voksne.

Legestuen er en studenterforening på Niels Bohr Institutet, og her laver de studerende en masse eksperimenter og småforsøg for bedre at forstå fysikkens love og lege med fysikkens begreber. Legestuen tager også ud til arrangementer og skoler og laver fysik-shows, hvor de med stor entusiasme og sjove eksperimenter forklarer fysikkens begreber.

Naturen er fuld af forunderlige fænomener, og mange af dem strider imod flertallets intuition og sunde fornuft. Det er netop dette faktum, der gør fysik sjovt! Legestuen genfinder glæden ved det simple eksperiment, og demonstrerer, at naturen sagtens kan snyde og fascinere os på køkkenbordsskala.

Lysets hastighed i en mikrobølgeovn

18. maj 2015

Lysets hastighed i en mikrobølgeovnHvordan kan man bruge køkkenredskaber og mad fra dagligdagen til at måle naturkonstanter? Vi tager et kig på stående bølger.

3D

18. maj 2015

3DHvordan fungerer en 3D-film? Vi tager et kig på lys og polarisering og ser, hvordan polarisationsfiltre kan bruges til at sortere lys og give os en oplevelse af 3D i biografen.

Fatamorgana

4. oktober 2012

FatamorganaHvordan kan det være, at man nogle gange ude i landskabet kan se spejlinger, der ligner en sø? Få her en forklaring på, hvordan et fatamorgana opstår.

Himlens farver

4. oktober 2012

Himlens farverFå forklaringen fra FysikLegestuen på Niels Bohr Institutet på, hvorfor en solnedgang er rød, og himlen er blå.