Læs Fysik

Se hvad det vil sige at læse fysik. 

Fysikstuderende Kristine besøger Troels Petersen

12. maj 2020

Fysikstuderende Kristine besøger Troels PetersenHvorfor læse fysik??? Vi har sendt fysikstuderende Kristine rundt på Niels Bohr Institutet med sin iPhone, og i dag besøger hun lektor og forsker i partikelfysik Troels Petersen

Fysikstuderende Kristine besøger Morten Bo Madsen

10. maj 2020

Fysikstuderende Kristine besøger Morten Bo MadsenHvor kommer livet fra og hvordan opstår det? Morten Bo Madsen fortæller om den kommende 2020 Mars mission og uddannelsen som fysiker.

Fysikstuderende Kristine besøger Brian Vinter

8. maj 2020

Fysikstuderende Kristine besøger Brian VinterKristine har sat kursen mod Niels Bohrs gamle arbejdsværelse, der har stået urørt siden hans død i 1962. eScience... hvad er nu det, og hvad har det med fysik at gøre?

Fysikstuderende Kristine besøger Anja Cetti Andersen

8. maj 2020

Fysikstuderende Kristine besøger Anja Cetti AndersenAnja C. Andersen fortæller om hvem der inspirerede hende til astronomiens verden, og hvad der er det mest spændende inden for astrofysikken lige nu. 

Fysikstuderende Kristine besøger Mathias Heltberg

7. maj 2020

Fysikstuderende Kristine besøger Mathias HeltbergMathias modtog som Phd. studerende en pris for sin afhandling i 2019, han har hjulpet verdensførende Harvard-forskere med at forstå kræft, og er nu ansat i både Paris og København.

Fysikstuderende Kristine besøger Fysikrevyen

6. maj 2020

Fysikstuderende Kristine besøger FysikrevyenHvordan er det at være fysikstuderende på Niels Bohr Institutet? ....sidder man med næsen i en bog 18 timer i døgnet, eller er der også plads til et liv ved siden af?

En hilsen fra tidligere NBI studerende Sarah Pearson

5. maj 2020

En hilsen fra tidligere NBI studerende Sarah PearsonVi fået en hilsen fra tidligere NBI studerende Sarah Pearson, der arbejder som astrofysiker ved Flatiron Institiute i New York.

Fysikstuderende Kristine besøger Peter Krogstrup

4. maj 2020

Fysikstuderende Kristine besøger Peter KrogstrupPeter startede først med at læse fysik som 30-årig, i dag arbejder han i sit laboratorium hos Microsoft med at lave Qubits til fremtidens kvantecomputere.

Fysikstuderende Kristine besøger Christine Hvidberg

3. maj 2020

Fysikstuderende Kristine besøger Christine HvidbergKristine mødes med klimaforsker Christine Hvidberg i iskernefryseren for at snakke om havstigninger og klimaforskning og Åbent Hus for de Naturvidenskabelige fag.

Kan kvantemekanikkens partikel-bølge dualitet gøres forståelig igennem teater?

1. maj 2020

Kan kvantemekanikkens partikel-bølge dualitet gøres forståelig igennem teater?Denne video er en performance lecture om kvantemekanik, som Rikke Søndergaard Nielsen lavede i forbindelse med sit bachelorprojekt i fysik. 

Space with Sarah

3. april 2017

Space with SarahSarah er passioneret omkring formidling af viden om rummet, og derfor har hun lavet YouTube kanalen "Space with Sarah", hvor hun svarer på de spørgsmål hun oftest får stillet om rummet.

Bacheloruddannelsen i fysik på NBI

12. oktober 2016

Bacheloruddannelsen i fysik på NBIMød Signe og Johannes, der læser fysik på Niels Bohr Institutet. De fortæller om uddannelsen, undervisningen, udfordringerne og det sociale liv på studiet. Vi møder også tre færdiguddannede fysikere.

Fysik for begyndere

3. februar 2015

Fysik for begyndereHvordan er det at starte på fysikuddannelsen, når man er vant til fysik på gymnasiet? Vi følger de tre nye fysikstuderende, Bjørn, Rasmus og Ida igennem deres første halve år på fysikstudiet.

International students at the Niels Bohr Institute

4. august 2014

International students at the Niels Bohr InstituteMeet Tommaso from Italy, Yongbiao from China and Sarah from Lebanon, who have all chosen to study at the Niels Bohr Institute in Copenhagen.

Forsker i Felten

10. juni 2013

Forsker i FeltenForsker i Felten er en serie små film, hvor det er forskerne eller de studerende selv, der filmer og laver en videodagbog af deres arbejde i felten.

Forsker i Fokus

10. juni 2013

Forsker i FokusForsker i Fokus stiller skarpt på nogle af de forskere på Niels Bohr Institutet, der hver dag er med til at rykke grænserne for vores viden om verden.

Fysik-show m/Fysiklegestuen

10. juni 2013

Fysik-show m/FysiklegestuenLegestuen er en studenterforening på Niels Bohr Institutet, og her laver de studerende en masse eksperimenter og småforsøg for bedre at forstå fysikkens love og lege med fysikkens begreber.

Eksamen i Eksperimentel Fysik

19. oktober 2012

Eksamen i Eksperimentel FysikEn gruppe studerende er til eksamen i fysik på Niels Bohr Institutet. I faget Eksperimentel Fysik får de studerende indføring i alle aspekter omkring det at være eksperimentalfysiker.

Det kan du blive som fysiker

18. oktober 2012

Hvad kan du blive som fysiker?Der er stor efterspørgsel på fysikere ude i erhvervslivet, og det er meget forskelligt hvilken branche man ender i, afhængigt af om man er geo-, partikel-, kvante-, bio- eller astrofysiker.

Overgangen til universitetsstudiet – hvad er svært?

15. oktober 2012

Overgangen til universitetsstudiet – hvad er svært?Foredraget vil på baggrund af forskning om studerendes valg af og overgang til videregående tek/nat-uddannelser fortælle om, hvad det er der er svært, og hvad man kan gøre for at flere overlever.

UNDERVISNING: Fysik på første klasse

6. oktober 2012

UNDERVISNING: Fysik på første klasseDe fysikstuderende på Niels Bohr Institutet bliver nu undervist på en helt ny måde, der har givet helt fantastisk gode resultater.
 

Fra den Internationale Fysik-Olympiade 2013 i København

4. oktober 2012

Fra den Internationale Fysik-Olympiade 2013 i KøbenhavnCirka 400 gymnasieelever fra over 80 forskellige lande er kommet til København for at konkurrere om guld, sølv og bronze i de præstigefyldte verdensmesterskaber i fysik.

Fysikolympiaden i Danmark 2013

7. august 2012

Fysikolympiaden i Danmark 2013Danmark er udvalgt til at være værtsland for Fysikolympiaden i 2013. Der deltager omkring 400 unge fra ca. 90 lande i den internationale konkurrence, der vil foregår i København.

Kulturnat 2011 på Niels Bohr Institutet

26. marts 2012

Kulturnat 2011 på Niels Bohr InstitutetMere end 3000 gæster valgte at besøge Niels Bohr Institutet på Kulturnatten 2011.
De mange besøgende kunne bl.a. opleve en lang række inspirerende foredrag fra fysikkens verden.

Simon & Squid (Tegnefilm)

4. april 2011

Simon & Squid (Tegnefilm)Drengen Simon tilbringer en eftermiddag hos videnskabsmanden Doktor Squid, der forklarer om drivhuseffekt, kul, olie og gas...

Big Bang udstilling på Experimentarium

20. oktober 2010

Big Bang Udstilling på EksperimentariumCERN's udstilling om Big Bang og universets skabelse, der blev arrangeret i samarbejde NBI, blev vist i cirka et halvt år på Experimentarium i København.