Jorden og Klimaet

Isens hemmeligheder 1

2. juli 2010

Isens hemmeligheder 1Midt på Grønlands indlandsis skal forskere i gang med et projekt for at bore gennem den tykke iskappe. Vi følger forskerne på vej til NEEM-borestedet og opbygningen af den store lejr.

Isens hemmeligheder 2

1. juli 2010

Isens hemmeligheder 2Det er tredje feltsæson, og de har nu fået installeret det 13½ meter lange bor, der skal bore gennem den kilometertykke iskappe og hente de iskerner op, der kan fortælle om fortidens klima.

Isens hemmeligheder 3

1. juli 2010

Isens hemmeligheder 3Det er sidste og afgørende feltsæson af NEEM iskerneboreprojektet i det nordvestlige Grønland. Det internationale projekt med deltagere fra 14 lande ledes af det danske Center for Is og Klima.

Isens hemmeligheder 4

1. juli 2010

Isens hemmeligheder 4Det er nu midt i feltsæsonen af NEEM iskerneboreprojektet i det nordvestlige Grønland med det internationale projekt med deltagere fra 14 lande, der ledes af det danske Center for Is og Klima.

Isens hemmeligheder 5

30. juni 2010

Isens hemmeligheder 5Det er sidste feltsæson af NEEM iskerneboreprojektet i det nordvestlige Grønland. Forskerne har nu boret iskerner gennem næsten hele den 2½ kilometer tykke indlandsis. 

Secrets of the Stones - Stenenes Hemmeligheder

20. april 2010

Secrets of the Stones - Stenenes HemmelighederOpklaring af myter og sandheder om Irlands glemte fortid er missionen for denne nyskabende dokumentar-serie produceret af Irish Television, RTÈ. Serien ser på Irlands historie fra et internationalt perspektiv.

NBI NEWS: Jordskælv i Danmark

19. april 2010

Jordskælv i DanmarkKlokken 20 minutter over 6 om morgenen, tirsdag den 16. december 2008, blev Danmark ramt af et jordskælv der gav kraftige rystelser og fik bygninger til at svaje. Det var det kraftigste jordskælv i 23 år.

NBI NEWS: Gyldent søm i iskerne

18. april 2010

NBI NEWS: Gyldent søm i iskerneForskningsgruppen Is og Klima har ledet projektet, NordGRIP, der har boret en søjle af iskerner hele vejen fra toppen af indlandsisen gennem den mere end 3 kilometer tykke is - ned til bunden.