Studiepraktik for gymnasieelever

Synes du, fysik og astronomi er spændende, og går du og overvejer, om det var noget for dig at læse, når du er færdig på gymnasiet? - så kom i praktik på Niels Bohr Institutet og oplev fysikken på nært hold.

I oktober måned (uge 43) er der praktikdage, hvor gymnasie- og HTX-elever kan træde ind i den forunderlige verden af fysik, geofysik og astronomi. Vi samler et hold på 20 elever, der i tre dage kommer til at møde forskere og studerende fra universitetet.

Fysik er udforskning og læren om naturens grundlæggende love. Fysikken spænder vidt – det er partikelforskernes jagt på naturens allermindste elementer, kvarker, det er missioner til Mars, iskerneforskning på Grønlands indlandsis og udforskning af universet lige fra gammaglimt og sorte huller til det mystiske mørke stof.

Du vil komme til foredrag og høre om topaktuelle forskningsområder, du vil komme ud på laboratorierne, hvor der forskes i kvanteoptik og nanofysik, der vil være workshops, hvor du selv får fingrene i fysikken og skal lave nogle øvelser, og du vil møde studerende, der kan fortælle om, hvordan det er at læse fysik. Du vil også høre om studiemiljøet og om jobmuligheder.

Praktikdagene er for 3.g’ere, HTX-elever og færdige studenter, der efter en pause nu ønsker at komme i gang med uddannelsen.

Læs mere om Studiepraktik på Det Naturvidenskabelige Fakultet >>