27. september 2019

Mathias Luidor Heltberg fra Niels Bohr Institutet modtager en af årets tre Ph.d. priser

PRIS:

Årets tre ph.d.-priser er netop blevet uddelt. De går til tre unge forskere, som alle har haft bemærkelsesværdige ph.d.-forløb på fakultetet og har gennemført projekter, der blandt andet har resulteret i et imponerende antal artikler og i særdeles rosende vurderinger fra bedømmelsesudvalget. Mathias Luidor Heltberg får ph.d.-prisen 2019 for sin ph.d.-afhandling, 'Complex Dynamics in Cell Signalling' og sin enestående indsats inden for dynamiske systemer og de tilhørende effekter på en bred samling af biologiske systemer. De to andre modtagere er Anne Schou Reinholdt, kemi og Werner Krannich, matematik.

Mathias Luidor Heltberg set med Anne SChou Reinholdt og Werner Krannich
Mathias Luidor Heltberg (th) får ph.d.-prisen 2019 for sin ph.d.-afhandling, 'Complex Dynamics in Cell Signalling' og sin enestående indsats inden for dynamiske systemer og de tilhørende effekter på en bred samling af biologiske systemer. De to andre modtagere er Anne Schou Reinholdt, kemi og Werner Krannich, matematik.

En stolt og glad modtager – som fokuserer på samarbejdet i gruppen

Mathias understreger vigtigheden af den støtte til den tværvidenskabelige tankegang, han har oplevet i sin forskergruppe: ”Jeg er selvfølgelig stolt og glad – og også lidt overrasket over at få prisen, for der bliver jo virkelig lavet topforskning. Så det betyder mere, end jeg måske troede, det ville. I det felt jeg er i, anser vi os selv som fysikere, men vi er i et midterfelt mellem anvendt matematik, anvendt fysik og så biologi. Prisen betyder et rygstød til den tværfaglige tænkning, og i særdeleshed til min gruppe, hvor der har været eminent vejledning, åbenhed, diskussion og hjælp at få i en meget ikke-hierarkisk struktur mellem folk. Fra dag 1 er jeg blevet anset som ligeværdig, også som studerende, og det giver virkelig lyst til at give den en ekstra skalle. Jeg tror, at alle i min gruppe finder en masse forskellige problemer super interessante, matematikken og de fysiske overvejelser i det, og det gør, at vi ofte tager fat på en række meget forskelligartede problemer, selvom de værktøjer vi bruger ligger indenfor den samme sfære. Vi prøver ofte at udforske nye territorier. Jeg føler mig heldig og beæret og håber, at prisen kan øge opmærksomheden omkring vores forskning”, siger Mathias.

De Ph.d. studerende er en afgørende del af det videnskabelige miljø på instituttet

SCIENCE sætter hvert år gang i ca. 280 nye ph.d.-forløb, og forskeruddannelse er strategisk fokusområde for fakultetet. Der er løbende indskrevet omkring 1.100 ph.d.-studerende, hvilket svarer til en samlet årlig investering på ½ mia. kr. Ph.d.'erne har en central rolle på institutterne, hvor de bidrager til at udvikle, forny og vedligeholde fakultetets stærke og innovative forskningsmiljøer. 60 procent af fakultetets ph.d.-studerende er fra udlandet, hvilket bidrager til fakultetets opbygning af internationale netværk og samarbejder på tværs af landegrænser, både under og efter ph.d.- forløbene. ​