Lise Arleth ny prodekan ved det Natur- og Biovidenskabelige Fakultet
Lise Arleth, professor i biofysik ved Niels Bohr Institutet, Københavns Universitet, bliver ny prodekan ved det Natur- og Biovidenskabelige Fakultet. Lise Arleth har været ansat i en række forskellige stillinger ved Københavns Universitet og forlader en stilling som professor ved Niels Bohr Institutet.
Som biofysiker her har hun primært arbejdet med forskning i, hvordan røntgenstråler og neutroner kan anvendes til at undersøge biologiske molekyler og cellemembraners opførsel. Så godt som alle hendes forskningsaktiviteter har været tværfaglige, og hun har samarbejdet med mange kolleger fra andre afdelinger på Københavns Universitet
Lise Arleth beskriver selv sit karriereskift således: ”Jeg er selvfølgelig både glad og stolt over at være blevet udnævnt til prodekan for forskning på KU-Science og jeg ser rigtig meget frem til det nye job. -Og så er det jo forfærdelig trist at skulle forlade gode kollegaer, tætte samarbejdspartnere og ikke mindst min stærke og interdisciplinære forskningsgruppe i Strukturel Biofysik som jeg har bygget op over de sidste 10-12 år. På den gode side, så forventer jeg at positionen som prodekan for forskning vil give mig en meget stærkere og mere strategisk platform til at skubbe en bredere forskningsagenda. Dette ser jeg rigtigt meget frem til. Endvidere, så har jeg altid haft den holdning at selvom jeg virkelig elsker mit nuværende job som professor, gruppeleder og underviser, så kunne det også være spændende at prøve andre ting i løbet af min karriere. Når dette er sagt, så forlader jeg et felt, der er i en rivende udvikling med etableringen ESS og Max IV faciliteterne i vores region, med masser af særdeles interessante forskningsmuligheder indenfor Eksperimentel Biofysik. Jeg håber virkelig, at NBI vil fortsætte med at spille en stærk rolle indenfor dette område”.
Institutleder for Niels Bohr Institutet, Jan Westenkær Thomsen:
Lise har gennem de sidste 10 år opbygget en stærk og internationalt anerkendt forskningsgruppe indenfor eksperimentel bio-, røntgen- og neutron-fysik. Ud over den høje videnskabelige standard er Lises aktiviteter kendetegnet ved en høj grad af tværdisciplinært samarbejde på tværs af Science og KU samt tætte bånd til industrien. Det er et potpourri af meget succesfulde samarbejdsprojekter, hvor både små og store virksomheder er involveret og institutter som f.eks. Biologi, Lægemiddeldesign & Farmakologi og Food. Ikke overraskende er Lise en af de toneangivende videnskabelige kræfter bag LINX projektet, et flagskib støttet af Innovationsfonden, hvor industri, røntgen og neutron videnskab kombineres til fremme af højteknologiske løsninger. Lise er endvidere en af fem oprindelige gruppeledere i BRAINSTRUC projektet, en større satsning støttet af Lundbeckfonden, der kombinerer moderne eksperimentelle metoder til at undersøge den molekylære basis for hjernefunktion og sygdom.
Lise har også spillet en vigtig rolle som studieleder på NBI igennem en årrække, sikret mange vigtige aspekter af grunduddannelse og overbygningen på NBI. Sammen med Lises solide videnskabelige afsæt, undervisningsmæssige erfaringer og tværdisciplinære fokus giver hende en solid platform i stillingen som prodekan ved Science KU.
Instituttet er i fuld gang med at sikre den stærke faglige forankring af Lises forskningsfelt og aktiviteter på NBI.
Instituttet er naturligvis meget kede af at skulle sige farvel til Lise, en af instituttets dynamiske forsknings- og undervisnings-kræfter med et godt øje for eksponering af tværdisciplinære forskning, men ser frem til fortsat frugtbart samarbejde med Lise i stillingen som prodekan for forskning ved Science KU.