Quantum physics: 24.02.2023 Charles Marcus: Quantum computing in a waterdrop Professor Charles Marcus from the Niels Bohr Institute in Copenhagen is one of the leading researchers who have made major contributions to the development of quantum computers.
Universet: 02.02.2023 Klaus Mølmer: Multivers Universet er vildt i sig selv. Men hvad nu hvis der er flere? Mange flere. Uendelige versioner af vores univers, ved siden af hinanden. Og måske endda med forbindelse til hinanden. Det tror de fleste forskere faktisk.
Geologi: 13.01.2023 Minik Rosing: Mennesket er en planetdannende kraft Vi er ikke ’Jordens børn’, vi er de voksne her. Så det er vores ansvar at sikre, at planeten er et sted, vi kan overleve, siger Minik Rosing.
Biokompleksitet: 28.12.2022 Mogens Høeg Jensen og Mathias Heltberg: Livet er kaos – Bohr special III Fysikerne Mogens Høeg Jensen og Mathias Heltberg belyser proteiners turbulente liv og forklarer, hvorfor kaosteori kan være vejen til at opklare kræft.
Kvantemekanik: 27.12.2022 Klaus Mølmer: Kvanterevolution – Bohr special II Hvad var det for en besynderlig verden, Niels Bohrs tanker åbnede portene til? Nu 100 år senere kommer den anden kvanterevolution – og den er vild.
Kvantemekanik: 26.12.2022 Tomas Bohr : Hvem var Niels Bohr? – Bohr special I Sammen med fysiker Tomas Bohr besøger vi Niels Bohr Institutet til en snak om, hvordan hans farfar Niels Bohr satte gang i en forskning, der forandrede verden for altid.
Fremtidens teknologi: 10.11.2022 Morten Kjærgaard: Kvantecomputeren Kvantecomputeren er i sig selv ubegribelig. Læg dertil teleportering, Einstein der tager fejl og lysfotoner på Mars, så har du noget gennemført ubegribeligt.
Planetfysik: 21.10.2022 Morten Bo Madsen: Marsskælv og meteoritter Med marsroveren Perseverance og den lille helikopter Ingenuity lærer marsforskerne nyt om Mars hver eneste dag. Der indsamles prøver og registreres vind, vejr og marsskælv. Geologien på Mars kortlægges i et stort område…
Klima: 22.09.2022 Dorthe Dahl Jensen: Klimadata måske 1 million år tilbage i tiden Den Danske Iskerneforsker Dorthe Dahl Jensen fik for nylig Carlsbergfondets forskningspris, og i den anledning drog videnskabsjournalist Jens Degett ud til Niels Bohr Institutet.
Liv i rummet: 17.06.2022 Uffe Gråe Jørgensen: Jagten på ekstraterrestrisk liv 2 Som bidrag til debatten om de flyvende tallerkener, som vi har haft en del af på det seneste, vil vi pege på denne podcast, som er en af de mest lyttede podcast fra Science Stories. Findes der intelligent liv uden for…